Allmänt

Du handlar av Five o'clock i Malmö AB
SKOMAKAREGATAN 1
21134 MALMÖ
Org.nr 556643-5979
Moms.regnr. SE556643597901
E-post: contact@palomateacompany.com

 

Priser

Priset på de varor du handlar anges inklusive moms. I kundvagnen framgår det totala priset inklusive moms

 

Betalning

Betalning sker via betalningstjästerna Klarna, för att försäkra er om en trygg betalning.

 

Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi omgående en orderbekräftelse med e-post. Var vänlig kontrollera din orderbekräftelse noga. Om du har frågor, vill ändra något i beställningen, hör av dig snarast möjligt till oss. 

 

Ångerrätt

Ångerrätten gäller i 14 dagar och omfattar alla produkter utom te och kaffe. Te och kaffe klassas som livsmedel och omfattas därför inte av ångerrätten. Om du ångrar dig, meddela oss snarast. I ditt meddelande bör det klart och tydligt framgå att du ångrar din beställning. Ångerfristen börjar gälla från den dag du erhöll varan. Om det gäller en specialtillverkad vara, börjar ångerfristen gälla från den dag vi lämnat information. 

Ångerfristen gäller inte om tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke och/eller då varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. När du utnyttjar din ångerrätt är du skyldig att bevara varan i samma skick som du erhöll den. Om varan skadas eller kommer bort, på grund av att du är vårdslös, förlorar du ångerrätten. Tips! Om du vill beställa en större mängd te eller kaffe rekommenderar vi att du beställer en mindre mängd först.

Personuppgiftsbehandling

Five o'clock i Malmö AB är personuppgiftsansvarig och behandlar de personuppgifter om dig som du uppger när du lägger en beställning hos oss. Ytterligare uppgifter kan komma att samlas in och behandlas av oss om det är nödvändigt. Personuppgifterna som avses är namn, postadress, e-postadress, telefonnummer, köp- och betalningshistorik och andra liknande uppgifter såsom information i kundtjänstärenden. Vår webbplats använder sig av också av s.k. cookies för att lagra användarinformation, till exempel i varukorgen.   

Ändamålen med vår personuppgiftsbehandling är att fullgöra vårt leveransåtagande mot dig som kund, samt de skyldigheter som vi i övrigt har enligt lag eller i vår avtalsrelation med dig. Vår personuppgiftsbehandling pågår under en tid av ett (1) år efter det senaste köpet, eller längre tid om det exempelvis finns utestående fordringar eller gällande garantier. I de fall lag eller annan författning eller myndighetsföreskrift kräver det, kan vissa personuppgifter behandlas under den längre tid som stadgas i sådan författning, exempelvis bokföringslagen. Om du inte längre vill ha vårt nyhetsbrev kan du när som helst avregistrerad dig via länken längst ner i nyhetsbrevet eller kontakta vår kundtjänst. 

Vi grundar vår rätt till personuppgiftsbehandlingen på behovet av att registrera information för att fullgöra vårt avtal med dig, våra rättsliga förpliktelser samt en intresseavvägning när det är viktigt för oss, exempelvis i kundärenden. Du har rätt att, på begäran, kostnadsfritt få information om vad vi har registrerat om dig. Du kan också begära att personuppgifter som är felaktiga eller som inte behandlats i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning rättas, blockeras eller raderas. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje parter för andra ändamål än distribution av dina beställda varor, utan sitt uttryckliga samtycke eller om det föreskrivs i lag eller annan författning eller myndighetsföreskrift.

Frågor om personuppgiftsbehandlingen, begäran om rättelse eller registerutdrag etc. bör skickas till vår kundtjänst genom e-post till contact@palomateacompany.com. Dit kan du också vända dig med frågor om vår behandling av personuppgifter. Tillsynsmyndighet för personuppgiftsbehandling i Sverige är Datainspektionen. Du har rätt att vända dig till dem med frågor och klagomål via datainspektionen@datainspektionen.se. 

 

Leveranstid

Normalt skickas din beställning inom två-tre dagar. Vid hög belastning eller under högsäsong kan vissa produkter ha en längre leveranstid. 

 

Leveranser

Vi skickar alla våra paket med Postnord. Om paketet skadas eller försvinner under transporten till dig är Five o'clock i Malmö AB betalningsansvarig, under förutsättning att du meddelar oss inom 14 dagar. 

 

Garanti och service

Vi på Five o'clock i Malmö AB garanterar att våra te- och kaffesorter är färska och att våra övriga produkter håller den standard som kan förväntas (för motsvarande pris). Våra smakbeskrivningar är personliga och formulerade vid ett visst provningstillfälle. Skillnader kan alltid förekomma. När det gäller bilder på produkterna så kan färgerna skilja mellan det du ser på din bildskärm och den verkliga produkten. Om du inte är nöjd med den levererade produkten, kontakta oss omgående. 

 

Returer

Vi på Five o'clock i Malmö AB vill självklart att du ska vara nöjd din vara. Om du ångrar ditt köp eller har upptäckt en defekt, har du alltid 30 dagar bytesrätt, gäller inte te och kaffe. Är du inte nöjd med din vara har du alltid 14 dagars ångerrätt, gäller ej te och kaffe. Om du vill returnera din vara, skicka den till: Paloma Tea Company, SKOMAKAREGATAN 1, 21134 MALMÖ. Returer sker på din egen bekostnad utom när varan är defekt eller om vi skickat fel vara. Returer ska skickas som paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi självklart alltid returkostnaden för ersättningsvaran. 

 

Vår återbetalningsskyldighet

Five o'clock i Malmö AB ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan i retur. Se även Konsumentverket Distansavtalslagen & E-handel, om du är privatperson. För företag gäller köplagen.